Om oss

Viking Garn er en av Nordens største garngrossister og har hovedkontoret i Oltedal, ca. 40 km fra Stavanger.

ALPACA BRIS MULTI -30%

Viking Garn ble stiftet 19. Oktober 2005 og  er det yngste firmaet i garnbransjen. Selskapet ble stiftet av Ivar A Ullebust, som da hadde lang erfaring fra både sortering av Norsk Ull , dannet eget ullselskap i samarbeide med Fatland Slakteri og lang erfaring som garnprodusent fra 1972 – 2005.  Ivar A. Ullebust var først markedssjef ved Gjestal Spinneri og Svanedal Ullvarefabrikk til 1982. Deretter Administrerende Direktør ved Gjestal Spinneri fra 1983 – 2005,  33 år ansatt til sammen ved Gjestal Spinneri og 5 år ved Svanedal Ullvarefabrikk. Ingen i bransjen kan vise til den lange erfaringen som vår daglige leder har i Norden.

Bygda har lang tradisjon for garnproduksjon, Stavanger Aftenblad kaller bygda for ‘’ Strikkegarnets Mekka ‘’, med en salgsverdi pr. år på nærmere 500 mill. kr. av håndstrikkegarn. I denne lille bygda på 1.000 innbyggere, har der vært produsert garn helt siden 1886, og samlet har der vært i drift hele 5 spinnerier i bygda. Enda flere  strikkerier, der de fleste strikket raggsokker, gensere og sokker. I området i Gjesdal Kommune og Jæren samt Bjerkreim, var der god tilgang  på ull som råstoff, samt vannkraft til å få hjulene i gang for å spinne strikkegarn.

Viking Garns administrasjon, holder til i bygning fra  1908, som tidligere het Svanedal Ullvarefabrikk. Vi har i dag 400m2 til administrasjon og ca. 5.000m2 til lager av alle våre strikkegarn.

Viking Garn har lenge vært sponsor for Team Ingebrigtsen, i den forbindelse så har vi i år 2022, laget en egen kolleksjon for både gensere, sportsundertøy, luer, skjerf og pannebånd som skal ut i hele Norden og verden. Vi satser også på ferdigstrikk, for å kunne møte godt rustet til et varierende marked for både strikkegarn og ferdigs strikk.

Viking Garn har som målsetting og være best på Garn og Design, en målsetting som er gjennomsyret i hele organisasjonen. Vi importerer våre garn hovedsakelig fra Peru, men vi får også garn fra Sør Afrika og Kina og Tyrkia.

Naturfiber er vår hovedprodukt i alle garntyper som vi markedsfører, der ullfiberen eller merino ull står sentralt, sammen med alpakka og mohair fiberen i ulike blandinger. Vi produktutvikler stadig flere varianter og blandinger i disse fibrene, og har gode salgstall å vise til.

Viking Garn var  - Gaselle bedrift for annen gang i 2021, der  veksten de siste 3 årene  - 2019 – 2020 – 2021, var 107% på salg av strikkegarn. Vår totalomsetning i 2021 var på 150 mill. kr., etter flere gode år med høy aktivitet. Vi er til sammen ca. 45ansatte, samt ca. 120 modell strikkere for nye design på strikkegarn gjennom hele sesongen.

Ukepressen – Ukepressen er en viktig del av vår markedsføring, der vi hele tiden arbeider tett med alle våre kontakter på den sektoren. Alle ukeblad er i dag svært viktige for at Norge i dag holder så høy aktivitet som vi har i dag, uten disse hadde markedet blitt   merkbart svakere.

Viking Garn har  i dag  bygget opp en design organisasjon på 6 designere, som lager ca. 40 kataloger pr. år. Designavdelingen er svært viktig for oss, for å kunne hele tiden ha et høyt aktivitetsnivå på alle våre gode strikkegarn. I tillegg har vi også 6 salgsledere i hele Norge, som besøker våre butikker  jevnlig gjennom hele året. Samme gjelder også Sverige, der vi har 2 salgsledere for  Midt og Nord Sverige, samt Sør Sverige. Våre viktigste markeder er Norge, Sverige, Danmark, Finland, England, Estland, Færøyene og Island.

Satsningsområdet for Viking Garn er i dag våre fagbutikker i hele Norden, samt nettbutikker,  som markedsfører hele vårt sortiment i flere land og markeder.

Viking Garn har eget fabrikkutsalg i Oltedal og på Norwegian Outlet, Ålgård.